ساخت وبسایت فروشگاهی

۱۱ نکته مهم در ساخت وبسایت فروشگاهی

این روزها، ما تقریباً همه چیز را آنلاین و اینترنتی انجام می‌دهیم  و این شامل خرید هم می‌شود. به همین دلیل هیچ زمانی بهتر از همین حالا برای حضور در تجارت الکترونیک  و ساخت وبسایت فروشگاهی نیست.

امروزه، اگر به فروش محصولاتی اعم از محصولات سوپرمارکتی، پوشاک، غذا و … مشغول هستید، اگر سوار قطار تجارت الکترونیک و فروش اینترنتی نشوید از رقبای خود جا خواهید ماند و یا کسب‌و‌کارتان از دست خواهد رفت. یک سایت فروش اینترنتی به شما این شانس را می‌دهد که برند خود را بسازید، با مشتریان بیشتری ارتباط برقرار کنید و محصولات بیشتری را بفروشید، اما این امر زمانی ممکن است که وب سایتی با طراحی و امکانات مناسبی داشته باشید.

نحوه ساخت وبسایت فروشگاهی بسیار با اهمیت است. طراحی وبسایت فروشگاهی روشی برای متقاعد کردن بازدیدکنندگان به خرید، جذب مشتریان بالقوه و ارائه تجربه خرید عالی با استفاده از رنگ‌ها، فونت‌ها، تصاویر، کلمات و گرافیک مناسب است.

بنابراین، نه تنها سایت شما باید از نظر طراحی خوب به نظر برسد، بلکه باید بازدیدکنندگان را به سمت خرید سوق دهد. اما دقیقاً این کار چگونه باید انجام شود؟

البته همانطور که در مقاله تفاوت فروشگاه اینترنتی و کسب و کار اینترنتی توضیح دادیم، در بسیاری از مشاغل داشتن یک وبسایت فروشگاهی کافی نیست و به موارد بسیاری دیگری نیاز است.

در ادامه مواردی که در طراحی سایت فروشگاهی باید رعایت شود را بررسی خواهیم کرد.

سادگی در طراحی

یکی از قوانین مهمی که باید در طول فرایند ساخت وبسایت فروشگاهی به خاطر بسپارید، ساده و سهل بودن طراحی است. حتی اگر کودکانه و احمقانه به نظر برسد!

در طراحی وبسایت فروشگاه اینترنتی سادگی در اولویت است. هرچه از عناصر بیشتری مانند رنگ‌ها، تبلیغات بنری، پاپ‌آپ‌ها و… استفاده داشته باشید، از هدف اصلی خود که فروش است دورتر خواهید شد. در اصل شما به تعداد المان‌های زیادی در سایت خود نیاز ندارید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که عواملی که باعث حواس پرتی مشتریان می‌شود را حذف کنید و طراحی خود را شفاف و ساده نگه دارید و تمرکز خود را بر فروش بگذارید.

برندسازی را در اولویت قرار دهید.

هر کسی وقتی می‌خواهد خرید آنلاین انجام دهد، خرید از برندهای معتبر را در اولویت قرار می‌دهد و تمایلی به خرید، از سایت‌هایی بی هویت را نشان نمی‌دهد.

اگر می‌خواهید که بصورت جدی به فروش اینترنتی بپردازید، باید فکری جدی برای برندسازی خود داشته باشید. نام تجاری شما مانند DNA در کسب و کار شما است و اینکه که شما به عنوان یک شرکت چه شخصیتی را ارائه می کنید، در مورد چه چیزی صحبت می‌کنید و اینکه چه تمایزی با رقبای خود دارید، نقش مهمی در ایجاد ارتباط با مخاطبان و افزایش فروش دارد.

اگر می‌خواهید بیشترین بهره را از طراحی سایت فروشگاهی خود ببرید، زمانی را به تعریف برند خود اختصاص دهید و سپس آن را به طراحی خود وارد کنید. اگر مطمئن نیستید که به عنوان یک برند چه شخصیتی دارید، اشکالی ندارد! کافی است تا از خود این سوالات را بپرسید:

  • اگر برند من یک شخص بود، چه کسی بود؟
  • اگر بخواهم نام تجاری خود را در سه کلمه توصیف کنم، آنها کلمات چه خواهند بود؟
  • چه چیزی برند من را از سایر فروشگاه‌های اینترنتی متفاوت می‌کند؟
  • ما چه کاری را بهتر از هر کس دیگری در بازار انجام می‌دهیم؟

هنگامی که بدانید چه کسی هستید، می‌توانید آن را در برندسازی خود بکار بگیرید، به ایجاد اعتماد با مخاطبان خود کمک کرده و جدیت در فرآیند فروش را نشان دهید.

برای آشنایی با موضوع برند سازی می‌توانید مقاله برندینگ کسب‌و‌کارها را مطالعه کنید.

از دید یک بازدید کننده وب سایت را نگاه کنید

اگر می‌خواهید طراحی وبسایت فروشگاهی شما با مخاطبانتان ارتباط برقرار کند، باید مانند آنها فکر کنید. اگر به درستی این کار را انجام دهید در نهایت، به چند نکته که مشتریان بالقوه شما در نظر می گیرند، پی خواهید برد:

  • سایتی که به خوبی طراحی شده و به راحتی قابل پیمایش است
  • فرآیند خرید و پرداخت آسان، ساده و بدون دردسر باشد
  • دسترستی به کالای مورد نظر به راحتی انجام پذیرد

وقتی مانند مشتری خود فکر کنید، می‌توانید آنچه را که آنها از وب سایت شما انتظار دارند را پیش بینی کنید و سپس سایت خود را به منظور برآورده کردن این نیازها طراحی کنید.

از رنگ ها به نفع خود استفاده کنید

انتخاب رنگ‌ها در ساخت وبسایت فروشگاهی چیزی فراتر از گفتن جمله «خب، قرمز رنگ مورد علاقه من است، پس همه چیز را قرمز کنیم!» است.  رنگ ابزار بسیار قدرتمندی است و اگر روانشناسی رنگ را درک کنید، می‌توانید از آن به نفع خود استفاده کنید.

رنگ‌های مختلف می‌توانند احساسات، عواطف و اقدامات متفاوتی را به افراد القا کنند، بنابراین، اگر می‌خواهید سایت شما مورد توجه بازدیدکنندگان قرار بگیرد، باید از رنگ های الهام‌بخش‌های به خوبی بهره بگیرید.

بطور مثال، برای ترغیب مشتریان به خرید، دکمه خرید را با رنگ روشنی مانند قرمز برجسته کنید. براساس روانشناسی رنگها، رنگ قرمز تحریک کننده احساساتی همچون هیجان و اشتیاق است و مطالعات نشان می دهد استفاده از این رنگ برای دکمه‌ خرید می‌تواند، درصد تبدیل بازدیدکننده به مشتری را تا ۳۴ درصد افزایش دهد.

یا رنگ آبی، نه تنها یک رنگ جهانی محبوب است بلکه در طراحی سایت حس اعتبار و اعتماد را افزایش می‌دهد، به همین دلیل به یکی از اصلی‌ترین گزینه‌ها در دنیای دیجیتال تبدیل شده و در بیش از نیمی از لوگوها ظاهر می‌شود.

به این نکته توجه داشته باشید که رنگ یکی از قدرتمندترین ابزارها در جعبه ابزار طراحی شماست و اگر بدانید چگونه از آن استفاده کنید، می‌تواند تاثیر زیادی بر طراحی سایت شما داشته باشد.

از تصاویر با کیفیت بالا استفاده کنید

در دنیای طراحی وب، یک دانش عمومی وجود دارد که تصاویر باعث افزایش فروش می‌شوند، به عنوان مثال، مطالعات اخیر نشان داده است که گنجاندن تصاویر مرتبط در طراحی وبسایت فروشگاهی باعث افزایش بیش از ۴۰ درصدی نرخ تبدیل می شود.

توجه داشته باشید هیچ دلیل وجود ندارد که محصولات شما حتما خریداری شوند، پس اگر می‌خواهید محصولات شما خریداری شوند، باید تصاویر باکیفیتی از محصولات را ارائه کنید تا مشتریان را ترغیب به خرید شوند.

گرفتن تصاویر حرفه‌ای از همه محصولات شما در زوایای مختلف، کمک زیادی به ایجاد حس اعتماد در مشتریان شما می‌کند. اگر آن‌ها مطمئن باشند که دقیقا چه چیزی را می‌خرند، به احتمال زیاد خرید خواهند کرد. اما اگر هیچ تصویری از محصولی که می‌خواهند بخرند وجود نداشته باشد یا فقط یک تصویر بی کیفیت را ببینند، آن‌ها در خریدشان مردد شده و در نتیجه نرخ تبدیل‌ شما کاهش می‌یابد.

با قرار دادن تصاویر با کیفیت بیشتر از هر کالایی که در سایت فروشگاهی خود قصد دارید بفروشید، کمک بزرگی به کسب و کارتان خواهید کرد.

محتواهای خود را ساده و صریح بیان کنید

شما شاید روزها را صرف تولید توضیحات طولانی برای محصولات در سایت خود کرده باشید، اما باید این را به شما بگوییم که هیچکس آن را نمی خواند.

تحقیقات نشان می‌دهد که اکثر بازدیدکنندگان وب سایت ها تنها حدود ۲۰ درصد از متن هر صفحه وب را می‌خوانند. آنها به جای خواندن کلمه به کلمه محتوا، تنها متن را به دنبال اطلاعات کلیدی اسکن می‌کنند، بنابراین، اگر می‌خواهید میزان فروش و نرخ تبدیل خود را افزایش دهید محتواهای خود را ساده و صریح بیان کنید.

محتوای خود را، خواه یک توضیح محصول، پست‌ وبلاگ یا صفحه «درباره ما» باشد، در قالبی ساده و با امکان درک سریع ارائه کنید. جملات و پاراگراف‌ها را کوتاه نگه دارید، از برجسته نمودن کلمات برای جلب توجه به اطلاعات کلیدی استفاده کنید و از بولت‌ها برای تقسیم متن‌های بلند به قسمت‌های کوچکتر استفاده کنید.

هرچه محتوای شما قابلیت درک سریعتری داشته باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که مخاطب پیام‌های کلیدی شما را دریافت کند و از شما چیزی بخرد.

سایت خود را حرفه‌ای جلوه دهید

اساس راه اندازی سایت فروشگاهی بر پایه خرید بازدیدکنندگان از شما استوار است و برای این کار اطلاعاتی حساسی مانند شماره کارت بانکی را در اختیار شما قرار می‌دهند. در این مسیر اگر وبسایت شما نا‌امن و دارای نواقص امنیت باشد‌، آنها قطعا دچار تردید از خریدشان خواهند شد و دیگر به سایت شما باز نخواهند گشت.

بنابراین اگر می‌خواهید این اتفاق برای شما نیفتد و کسب‌و‌کار موفقی داشته باشید، می‌بایست حس اعتماد مابین شما و مشتریانتان بوجود بیاید. این امری بسیار ضروری است.

منظور ما از حرفه‌ای چیست؟ برای اینکه حرفه‌ای نمایش داده شود برخی موارد را رعایت کنید:

  • وب سایت شما نباید دارای غلط املایی باشد.
  • فونت، پالت رنگ و طراحی فوتر شما باید در تمامی صفحات یکسان باشد.
  • همه پیوندها و دکمه‌های محصول شما باید کار کنند.
  • عکس‌های شما نباید بی‌کیفیت باشند که انگار آنها را با یک گوشی موبایل قدیمی گرفته‌اید.
  • طراحی کلی سایت شما نباید طوری به نظر برسد که آن را سالهای پیش طراحی کردید و باید به روز شود.

در نهایت باید به مشتریانتان نشان دهید که در کارتان جدی و حرفه‌ای هستید و این فقط با طراحی وبسایت حرفه‌ای امکان پذیر است.

از نظرات مثبت مشتریانتان فعلیتان استفاده کنید

از روش‌های دیگر اعتماد‌سازی با مشتریان بهره گیری از نظرات مثبت مشتریان فعلی در مورد محصولات و خدمات شما است.

در ساخت وبسایت فروشگاهی خود به دنبال راه‌هایی باشید تا به مشتریان بالقوه خود بازخورد مثبتی را که از مشتریان فعلی خود دریافت کرده‌اید، نشان دهید. علاوه بر این یک بخش امتیاز‌دهی به سایت خود اضافه کنید که در آن افراد بتوانند میزان رضایت خود را از محصولات شما را امتیاز‌دهی کنند.

یک بخش برای ثبت نظرات مشتریان ایجاد کنید که توصیفات و عکس‌های مشتری را با یک یا دو نقل قول در مورد تجربه فوق‌العاده‌ آنها از خریدی که از شما داشته‌اند، نشان می‌دهید. از مشتریان خود بخواهید در مورد محصولات شما محتوا تولید کنند، محصولات شما را بررسی کنند و بیان کنند چه مواردی را درباره آنها دوست دارند و سپس آنها را در شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ خود اضافه کنید.

هرچه بازدیدکنندگان وب‌سایت شما ببینند که افراد دیگر تجربه خرید مثبتی از سایت شما داشته‌اند، بیشتر به شما اعتماد خواهند کرد و در نتیجه فروش بیشتری خواهید داشت.

بهترین شرایط برای دسترسی سریع مشتری به کالای مورد نظرش را ایجاد کنید

اگر بازدیدکنندگان وب‌سایت شما قبل از اینکه محصول مورد نظر خود را پیدا کنند، مجبور باشند روی ده منوی مختلف کلیک کنند، احتمال اینکه از خرید خود منصرف شوند زیاد است.

دسته‌بندی محصولات و صفحات محصول خود را برای دسترسی مشتری به کالای مورد نظرش طوری انجام دهید تا در سریعترین حالت ممکن به دکمه خرید منتهی شود. جستجوی محصولات و فیلتر کردن آنها بر‌اساس مواردی مانند رنگ، اندازه یا نوع محصول بسیار کمک کننده خواهد بود. هرچه دسته‌ بندی و صفحات خود را آسان‌تر کنید، مشتریان شما راحت‌تر می‌توانند کالایی را که به دنبال آن هستند، پیدا کنند و خرید برای آنها آسان‌تر خواهد بود.

روش‌های پرداخت را آسان کنید

اگر به یاد داشته باشید اشاره کردیم هیچ چیز مثل پیچیدگی در دسترسی به کالای مورد نظر، فروش را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. حالا باید بگوییم که فرایند پرداخت پیچیده هم، همین تاثیر را دارد.

در این زمینه چند نکته را باید رعایت کنید:

  • طراحی صفحه پرداخت و مراحل تسویه حساب را کاملا ساده و واضح انجام دهید.
  • به مشتریان خود امکان تسویه حساب بصورت مهمان را بدهید.
  • به مشتریانتان بطور واضح بیان کنید برای تسویه حساب چه اطلاعاتی را در چه بخشی باید وارد کنند.
  • گزینه‌های مختلف حمل‌و‌نقل متنوعی را ارائه دهید و بگویید در صورت بروز مشکل در آنها، چه باید بکنند.
  • پس از تکمیل شدن مراحل خرید، مشتریان خود را به یک صفحه جهت اعلام پایان فرایند خرید، هدایت کنید.

به طور خلاصه، اگر فرآیند تسویه حساب شما مبهم و پیچیده باشد، مشتریان خود را از دست خواهید داد، پس تا می‌توانید این فرآیندها را تا حد امکان ساده و بدون دردسر نمایید.

سایت خود را واکنشگرا یا ریسپانسیو طراحی کنید

براساس آمارهای رسمی ارائه شده توسط گوگل در حال حاضر موبایل به عنوان محبوب ترین راه برای گشت و گذار در اینترنت از دسکتاپ در این روند پیشی گرفته است و طیف عمده مشتریان خرید‌های اینترنتی خود را به وسیله انجام می دهند.

در نتیجه برای اینکه بتوانید مشتریان خود را که خریدهای اینترنتی را با موبایل انجام می دهند به خرید ترغیب کنید، باید مطمئن شوید که وب‌سایت شما به خوبی برای موبایل طراحی شده و کاملاً واکنش‌گراست.

 

نتیجه گیری

در نتیجه باید بگوییم طراحی یک وبسایت فروشگاهی می‌تواند بسیار دشوار باشد، اما اکنون که نکات اساسی در طراحی وبسایت فروشگاه اینترنتی را دانسته‌اید، سعی کنید در ایجاد یک سایت فروشگاه اینترنتی مناسب از آنها استفاده کنید.

علاوه بر تمامی مواردی که در بالا توضیح داده شد که در موفقیت یک فروش اینترنتی در یک کسب و کار بسیار با اهمیت هستند، عوامل دیگری هم وجود دارند که توجه نکردن به آنها حتی با رعایت تمامی موارد بالا می‌تواند کسب‌و‌کار را به سمت شکست هدایت کند.

با ساخت یه سایت فروش شما تنها راهی مدرن و به روز برای فروش محصولات خود ایجاد کرده‌اید و مابقی کارها مثل امور حسابداری و ثبت فاکتورهای فروش، حواله‌های انبار و جمع‌آوری سفارشات و در نهایت ارسال آنها به صورت دستی و سنتی انجام می‌شود. در این حالت ارتباطی بین قسمت‌های مختلف وجود ندارد و برای انجام کاری‌ها تکراری در هر بخش که بسیار زمان بر هستند، نیاز به نیروی انسانی بیشتری نیاز خواهد بود.

برای جلوگیری از این موضوع و صرفه‌جویی در مشاغل، کسب‌و‌کار سیکا راهکاری تحت عنوان سامانه کسب‌و‌کار اینترنتی ارائه کرده است. در این راهکار علاوه بر طراحی و ساخت وبسایت فروشگاهی، اپلیکیشن‌های فروش اندروید و iOS و وب اپلیکیشن که بسیار در فروش اهمیت دارند هم در اختیار کسب‌و‌کارها قرار می‌گیرید و مهم‌تر از همه این موارد، تمامی بخش‌های یکی کسب‌وکار بصورت انلاین به یکدیگر متصل می‌شوند.

همچنین برای سهولت در فرایندهای کاری هر بخش امکانات ویژه‌ای طراحی شده که برای اطلاع از آنها و دریافت مشاوره رایگان برای راه‌اندازی سامانه با برند اختصاصی خود از طریق دکمه زیر می‌توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست