راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی0-سیکا

با پیشرفت تکنولوژی و حضور آن در زندگی روزمره، یکی از مشاغلی که مورد توجه قرار گرفته است، راه‌اندازی سوپرمارکت اینترنتی است که باعث راحتی بسیاری از کارها شده است. با توجه به کمبود زمان برای خرید حضوری به دلیل مشغله‌های فراوان، به‌ویژه در شهرهای بزرگ، گرایش به سمت خریدهای اینترنتی به‌طور چشمگیری افزایش یافته و دیگر حاضر نیستیم برای انجام برخی کارها از خانه خارج شویم.راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی- سیکا

از طرفی، با شیوع ویروس کرونا در چند سال گذشته و به اجبار برای حفظ سلامت خود و اطرافیان، مدتی خانه‌نشین شدیم و سعی کردیم فقط در موارد ضروری از خانه خارج شویم. در این مدت، برای انجام فعالیت‌های روزمره مثل خرید مواد غذایی و شوینده‌ها با مشکل مواجه شدیم.

با در نظر گرفتن موارد فوق، شرایطی را تصور کنید که بتوانیم مشتریان خود را بدون خروج از خانه‌هایشان به سوپرمارکت یا هایپرمارکت خود بیاوریم؛ به طوری که آن‌ها بتوانند به‌راحتی در میان قفسه‌ها قدم بزنند و خرید خود را انجام دهند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، بدون اینکه وقت خود را در ترافیک از دست بدهند، سفارششان را درب منزل تحویل بگیرند.

این امکان پیش‌تر هم توسط برخی از سوپرمارکت‌ها فراهم شده بود، اما مشتریان کمتر قدر آن را می‌دانستند. در این مدت، مشتریان بیشتر به خرید اینترنتی روی آوردند و صاحبان سوپرمارکت‌ها نیز ضرورت راه‌اندازی آن را بیشتر از قبل احساس کردند.

سوپرمارکت اینترنتی چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم در مورد راه‌اندازی سوپرمارکت اینترنتی صحبت کنیم، بهتر است بدانیم که این واژه معرف چیست؟

سوپرمارکت اینترنتی به یک فروشگاه مواد غذایی و خواروبار گفته می‌شود که می‌تواند کالاهای مورد نیاز مشتریان را از طریق سایت و اپلیکیشن‌ها به فروش برساند و سفارشات را درب منزل به آن‌ها تحویل دهد. البته این شغل به‌راحتی که گفته شد نیست. اگر شما یک سوپرمارکت حضوری موفقی دارید و تجربه فراوانی در این کار دارید، به این معنا نیست که در فروش اینترنتی هم موفق خواهید بود.

برای هر کسب‌و‌کاری، چند برابر شدن میزان مشتریان بسیار جذاب است، اما صرفاً به واسطه فروش حضوری، طیف مشتریان به کسانی که در نزدیکی سوپرمارکت شما هستند محدود می‌شود. علاوه بر این، با حضور رقبا که دائماً در تلاش‌اند سهم بیشتری از بازار را به دست آورند و از روش‌های متنوع استفاده می‌کنند، دستیابی به این مهم سخت به نظر می‌رسد.

راه‌اندازی سوپرمارکت اینترنتی، برخلاف تصورات که کار ساده‌ای به نظر می‌رسد، امری است که در انجام آن باید سنجیده و با دقت عمل کرد تا به ضرر و شکست منجر نشود. علاوه بر این، همان‌طور که روزانه تعداد کسانی که آنلاین خرید می‌کنند در حال افزایش است، همچنان افرادی هستند که برای خرید باید حضوری کالا را ببینند و آن را لمس کنند.

در کنار مواردی که ذکر شد، راه‌اندازی یک سوپرمارکت اینترنتی نیاز به پیش‌زمینه‌هایی دارد: مشتریان بتوانند از روش‌های مختلف سفارش خود را ثبت کنند و صاحبان سوپرمارکت‌ها نیز فرآیندهای فروش، جمع‌آوری و ارسال سفارشات را با کمترین هزینه و بالاترین سرعت انجام دهند و رضایت مشتریان خود را جلب کنند.

تأمین محصولات سوپرمارکت اینترنتی

اگر صاحب یک سوپرمارکت فیزیکی باشید یا قصد راه‌اندازی یک سوپرمارکت آنلاین را دارید، یکی از اولین دغدغه‌ها، تأمین محصولات است. سوپرمارکت‌هایی که فروشگاه فیزیکی دارند، معمولاً محصولات خود را از طریق ویزیتورهای شرکت‌های تأمین و تولیدکننده که روزانه به فروشگاه آن‌ها سر می‌زنند، تأمین می‌کنند. اگر تصمیم به راه‌اندازی فروش اینترنتی داشته باشید، عملاً در این زمینه مشکلی نخواهید داشت.

راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی1- سیکا

اما اگر قصد راه‌اندازی سوپرمارکت اینترنتی بدون حالت فیزیکی را دارید، کار شما برای تأمین محصولات کمی سخت‌تر است. برای این کار دو راه پیش رو دارید:

  • راه اول این است که محصولات را خریداری کنید و در انباری نگهداری کنید و پس از سفارش‌گذاری، محصولات را ارسال کنید که این روش نیازمند سرمایه بیشتری است.
  • راه دوم همکاری با شرکت‌های پخش‌کننده است. در این روش، پس از خرید کالا توسط مشتری، محصولات سفارش داده‌شده را از روش‌های مختلف تهیه کرده و ارسال می‌کنید.

مراحل راه‌اندازی سوپرمارکت اینترنتی

همان‌طور که در قسمت قبل هم اشاره شد، افراد در شرایط مختلف ممکن است بخواهند سوپرمارکت اینترنتی راه‌اندازی کنند؛ افرادی که صاحب سوپرمارکت فیزیکی هستند و قصد دارند فروش اینترنتی هم داشته باشند و افرادی که تمایل دارند فعالیت خود را تنها به‌عنوان سوپرمارکت اینترنتی آغاز کنند.

۱. دریافت مجوزهای لازم

اولین قدم، دریافت مجوزهای لازم برای راه‌اندازی سوپرمارکت اینترنتی است. بدون داشتن مجوزهایی که بعدتر آن‌ها را معرفی خواهیم کرد، هم می‌توان یک سوپرمارکت اینترنتی راه‌اندازی کرد، اما داشتن مجوزها مزایایی دارد که به کسب‌و‌کارتان کمک خواهد کرد.

فرض کنید مشتری می‌خواهد از سوپرمارکت اینترنتی شما به‌صورت آنلاین خرید کند. با توجه به اینکه مشتری شما را نمی‌بیند و نمی‌شناسد، باید حق را به او بدهیم که اعتماد نکند. دریافت مجوزها شاید به‌صورت صد در صد به اعتماد مشتری کمک نکند، اما تا حد بسیار زیادی خیال او را راحت می‌کند.

اگر تمایل دارید اطلاعات لازم در مورد این مجوزها را بدست بیاورید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله «مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی» را مطالعه نمایید.

۲. راه‌اندازی وب‌سایت و اپلیکیشن فروش



بعد از دریافت مجوزها، نوبت به راه‌اندازی وب‌سایت و اپلیکیشن‌های فروش می‌رسد. برای راه‌اندازی یک وب‌سایت فروشگاهی مطلوب، ابتدا باید سیستم تولید محتوا یا Content Management System مناسبی را انتخاب کنید. این سیستم‌ها در واقع نرم‌افزارهای اینترنتی هستند که به واسطه پنل گرافیکی که در اختیار شما قرار می‌دهند، می‌توانید وب‌سایت خود را راه‌اندازی کنید.

انتخاب این سیستم اهمیت دارد زیرا بعد از راه‌اندازی وب‌سایت، تمام محتوای خود مانند محصول، بنر، عکس و… را باید از طریق این سیستم در سایت خود قرار دهید. سیستم‌های تولید محتوای متنوعی وجود دارند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از: وردپرس، جوملا، پرستاشاپ، اپن کارت و…

در حال حاضر مطرح‌ترین و پر استفاده‌ترین سیستم، وردپرس است که بیش از ۷۰ درصد وب‌سایت‌های جهان در این بستر قرار دارند.

مجموعه‌های زیادی در زمینه طراحی سایت فعالیت می‌کنند. برای طراحی سایت می‌توانید از سایت‌های فروشگاه‌ساز استفاده کنید. فروشگاه‌سازها در کنار مزایای خود مثل سرعت در راه‌اندازی و عدم نیاز به دانش کدنویسی، معایبی هم دارند. به دلیل اینکه این سایت‌ها از قالب‌های آماده استفاده می‌کنند، ممکن است مشکلات امنیتی ایجاد شود و ویژگی‌هایی که شما در کسب‌وکار خود نیازمند هستید، نداشته باشند.

همچنین می‌توانید وب‌سایت خود را طبق سلیقه و نیازهای خود از پایه طراحی کنید که البته هزینه‌برتر است.

اپلیکیشن‌های فروش به دلیل افزایش روزافزون استفاده مردم از تلفن‌های همراه، اهمیت بسیار بالایی دارند. بر طبق آمارهای اعلام شده توسط گوگل، استفاده از تلفن‌های همراه برای فعالیت‌های روزمره نسبت به دسکتاپ، روزبه‌روز در حال افزایش است.

همچنین نرم‌افزارهای فروش امکان ارتباط دوطرفه با مشتریان را فراهم می‌کند. از طریق ارسال نوتیفیکیشن قادر خواهید بود اخبار فروشگاه، جشنواره‌ها، تخفیفات و… را بدون صرف هیچ هزینه‌ای به گوش مشتریان خود برسانید. این قابلیت، علاوه بر ویژگی‌هایی همچون امکان یادآوری محصولات اضافه‌شده به سبد خرید جهت نهایی کردن سفارش و ویژگی‌های دیگر در اپلیکیشن‌های فروش ارائه‌شده توسط شرکت سیکا، به فعالیت‌های بازاریابی شما کمک بسیاری خواهد کرد.

۳. درگاه پرداخت آنلاین

 

در قدم بعدی نیاز به درگاه پرداخت آنلاین دارید. دو نوع درگاه پرداخت وجود دارد که می‌توانید بر روی سوپرمارکت اینترنتی خود قرار دهید. نوع اول، درگاه پرداخت مستقیم است که توسط بانک‌ها ارائه می‌شود. برای باز کردن این نوع درگاه پرداخت حتماً باید نماد اعتماد الکترونیکی (ای‌نماد) را دریافت کرده باشید و با مراجعه به بانک و ارائه مدارک لازم نسبت به باز کردن درگاه پرداخت اقدام کنید. البته این فرآیندی زمان‌بر است.راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی3- سیکا

 

درگاه پرداخت واسط، درگاه دیگری است که می‌توانید از آن استفاده کنید. این درگاه همچون پلی واسط بین شما و بانک قرار می‌گیرد و مبلغ پرداختی ابتدا به حساب شرکت ارائه‌دهنده درگاه واسط واریز شده و سپس به حساب شما منتقل می‌شود. این شرکت‌ها مبلغی را به‌عنوان کارمزد دریافت می‌کنند.

ما برای سوپرمارکت‌های آنلاین، نوع اول را به دلیل تعداد تراکنش بالا پیشنهاد می‌کنیم.

مواردی که در بالا به عنوان مراحل راه‌اندازی سوپرمارکت اینترنتی بیان شد، مهمترین و اصلی‌ترین مراحل بودند. در هنگام راه‌اندازی، موارد دیگری هم وجود دارد که به نوبه خود از اهمیت خاصی برخوردارند که در زیر به بررسی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

  •  تهیه عکس مناسب از محصولات برای قرار دادن بر روی ‌وب‌سایت و اپلیکیشن‌های فروش
  • انتخاب نام مناسب، تاثیرگذار و به‌یادماندنی برای سوپرمارکت و دامنه آن. این اسم بهتر است کوتاه و با معنی باشد.
  • ورود اطلاعات محصولات مثل مشخصات، قیمت، موجودی و …
  • ایجاد دسته‌بندی مناسب برای محصولات به طوری که مشتریان بتوانند به راحتی کالای مورد نیاز خود را پیدا کنند.
  • تحویل سفارشات درب منزل با فراهم نمودن زیرساخت‌های آن
  • بهینه‌سازی وب‌سایت فروشگاه جهت نمایش در رتبه‌های بالاتر در جستجوهای گوگل

مزایا و چالش‌های سوپرمارکت اینترنتی

هر کسب‌و‌کاری در فعالیت خود مزایا و چالش‌هایی را در بر دارد. سوپر‌مارکت اینترنتی هم از این قاعده مستثنی نیست. اگر بخواهیم به برخی از مزایا و چالش‌های این شغل اشاره کنیم، عبارتند از:

مزایای سوپرمارکت اینترنتی

  • دردسر کمتر سوپرمارکت اینترنتی نسبت به سوپرمارکت‌های سنتی 
  • عدم تعطیلی سوپرمارکت اینترنتی و همیشه در دسترس بودن آن
  • هزینه مناسب‌ راه‌اندازی
  • امکان ثبت سفارشات در ۲۴ ساعت شبانه روز و در ساعات غیرکاری
  • راحتی بیشتر برای مشتریان در هنگام خرید و صرفه‌جویی در زمان مثل نیاز نداشتن به ایستادن در صف‌های طولانی صندوق پرداخت
  • دریافت کالا درب منزل
  • امکان جذب مشتریان جدید و رشد کسب‌وکار با توجه به قابلیت‌های اینترنت
  • هزینه کمتر در بازاریابی و تبلیغات
  • امکان اطلاع رسانی گسترده‌تر و کم هزینه‌تر
  • امکان مقایسه محصولات

چالش‌های سوپرمارکت اینترنتی

  • وجود محصولات فاسد شدنی در طیف محصولات و نیاز به فروش سریع آن‌ها
  • گستره زیاد تعداد محصولات و تنوع آن‌ها
  • مدیریت موجودی محصولات
  • جلب اعتماد مشتریان

 

برای راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی نیاز به سامانه جامع و به‌روز است که علاوه بر ارائه تمامی درگاه‌های فروش جهت دسترسی مشتریان از مسیرهای مختلف، با اتصال به تمامی بخش‌های کسب‌وکار، همچون نرم‌افزار حسابداری و صندوق‌های فروشگاهی، در مراحل جمع‌آوری و ارسال سفارشات به‌صورت هوشمند عمل کند. این امر مدیریت هزینه‌ها و نیروی انسانی را به بهترین حالت انجام داده و به افزایش فروش و سودآوری منتهی می‌شود.

سامانه کسب‌وکار اینترنتی طراحی‌شده توسط شرکت سیکا، با ارائه تمامی ویژگی‌های ذکرشده، در کوتاه‌ترین زمان و با هزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه برای صاحبان سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت‌ها قابل راه‌اندازی است. برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا بهترین راه‌حل ممکن متناسب با کسب‌وکار شما را در اختیارتان قرار دهند.

 

 

2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست