کسب و کار اینترنتی: جایگزینی برای پیج اینستاگرام

e-businessvsinstagram

آیا شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام می‌توانند تمامی نیازهای یک کسب و کار اینترنتی را فراهم کنند؟

زمانی که صحبت از بازاریابی یا بازاریابی دیجیتال می‌شود، ناخودآگاه با توجه به محبوبیت شبکه‌های اجتماعی، ذهن‌ها در ابتدا به سمت این پلتفرم‌ها می‌رود. شبکه‌های اجتماعی و به‌ویژه اینستاگرام در ایران به محلی برای راه‌اندازی کسب و کارهای کوچک اینترنتی تبدیل شده‌اند و حتی کسب و کارهای بزرگ هم با توجه به ویژگی‌های شبکه‌های اجتماعی از آن‌ها غافل نشده و با قدرت در حال فعالیت در آن‌ها هستند.

در سال ۲۰۱۹ با شیوع بیماری کرونا، بسیاری از کسب و کارها که تنها به صورت حضوری فعالیت می‌کردند و یا فعالیت محدودی به‌صورت آنلاین داشتند، با مشکلات بسیاری روبه‌رو شدند و حتی برخی از آن‌ها محکوم به نابودی شدند. شرایط و نظارت‌های بهداشتی در طول شیوع این پاندمی موجب شد که کسب و کارها بیش از پیش به اهمیت فعالیت به‌صورت آنلاین پی ببرند.

این شرایط، توجه کسب‌وکارها را به فضای آنلاین بیشتر کرد. امروزه شبکه‌های اجتماعی به بخش جدانشدنی و ضروری بازاریابی هر کسب‌وکاری تبدیل شده‌اند؛ چرا که فرصتی برای دیده شدن با کمترین هزینه را فراهم می‌کنند. اما آیا اینستاگرام می‌تواند تمام نیازهای یک کسب‌وکار اینترنتی را فراهم کند؟

در پاسخ به این سوالات می‌توان گفت که شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام امکانات محدودی را در اختیار کاربران می‌گذارند، در حالی که یک کسب و کار اینترنتی به امکانات بسیار بیشتری برای پاسخ‌گویی به نیازهای کاربران خود نیاز دارد که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

کسب و کار اینترنتی، جایگزین پیج اینستاگرام

شبکه‌های اجتماعی و در صدر آن‌ها اینستاگرام در ایران به خوبی به یک کسب و کار کمک می‌کنند که به مخاطبان جدید بسیاری دست پیدا کنند، توجهات پیرامون برند خود را به‌طور محسوسی افزایش دهند و با ارائه محتوای مطلوب و مناسب به مخاطبین خود انگیزه و تمایل نسبت به محصولات آن برند را افزایش داده و درنهایت فروش را رقم بزنند. اما شبکه‌های اجتماعی در کنار محبوبیت‌ها و ویژگی‌های خود، معایب و محدودیت‌هایی را نیز به وجود می‌آورند.

تفاوت‌های کسب و کار اینترنتی با شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام

۱. عدم امکان فروش مستقیم محصولات و دریافت وجه:

همان‌طور که قبلاً هم گفته شد، شبکه‌های اجتماعی، که بیشتر در ادامه در مورد اینستاگرام صحبت خواهیم کرد، به خوبی می‌توانند باعث جلب توجه مخاطبان، معرفی محصولات و خدمات و ایجاد ارتباط با آن‌ها شوند. اما با توجه به اینکه در اینستاگرام به‌صورت سلف‌سرویس امکان خدمات به مشتریان وجود ندارد، عملاً نمی‌توان فرآیند فروش را کامل نمود و این فرآیند در مرحله معرفی متوقف می‌شود و امکان خرید مستقیم از کاربر سلب می‌شود. می‌توان گفت که فروش اینستاگرامی در اصل به معرفی محدود می‌شود.

اما در کسب و کار اینترنتی، با توجه به وجود ارتباطات یکپارچه، مشتری بعد از مشاهده محصول در اینستاگرام به سمت سایت و یا اپلیکیشن اختصاصی هدایت شده و بدون نیاز به شخص سوم می‌تواند خرید خود را تا مرحله پرداخت کامل نماید.

۲. عدم امکان طراحی اختصاصی:

در اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی با توجه به طراحی کمپانی مالک آن شبکه که در مورد اینستاگرام کمپانی فیسبوک (که اخیراً به متا تغییر نام داده) مد نظر است، یک ساختار از پیش‌تعریف‌شده در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد. این ساختار از پیش مدل‌سازی‌شده فقط امکان ذخیره محتواها را می‌دهد و محدودیت‌ها عملاً امکان پیاده‌سازی خط‌مشی‌های ظاهری یک برند و طراحی اختصاصی را سلب می‌کنند.

۳. رعایت شرایط و ضوابط:

حتماً در ابتدای ساخت یک حساب کاربری در اینستاگرام به بخشی که در آن باید شرایط و ضوابط تعیین‌شده از طرف شرکت سازنده را بپذیرید، برخورد کرده‌اید. پذیرش این قوانین، امکان ارائه هرگونه محتوا و تبلیغات خلاف آن‌ها را از بین می‌برد و حتی در مواردی که نیاز به برقراری ارتباط با مخاطبان به شیوه‌های متفاوتی مانند مسابقه را دارید، باید با رعایت آن شرایط و ضوابط باشد.

۴. مالکیت اشتراکی:

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که اگر صفحه کاربری شما بسته، تعلیق یا هک شود، چه اتفاقی برای کسب و کارتان می‌افتد؟ اگر با توجه به کیفیت سرویس‌های اینترنت، امکان دسترسی به صفحه خود را نداشته باشید یا اختلالی در ارائه سرویس از طرف اینستاگرام به وجود بیاید، چقدر ضرر خواهید کرد؟ اگر این پلتفرم‌ها در سیاست‌های خود تغییر به وجود بیاورند، چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر خدایی نکرده یکی از این اتفاقات برای کسب و کارتان به وجود بیاید، چقدر زمان، هزینه و انرژی که برای توسعه آن صرف کرده‌اید، از بین خواهد رفت؟

تمامی موارد گفته‌شده در بالا ضرورت نیاز یک کسب و کار به پلتفرم‌های فروش اختصاصی خود مانند سایت و اپلیکیشن‌ها را نشان می‌دهد. با در اختیار داشتن پلتفرم‌های اختصاصی خود، مالکیت قطعی آن با شما بوده و نگران از بین رفتن اطلاعات خود نخواهید بود. سرمایه‌گذاری روی چیزی که مالک آن هستید، بسیار هوشمندانه‌تر از داشتن پلتفرمی است که متعلق به شما نیست.

۵. امکان بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو

با توجه به اینکه اینستاگرام امکانات مناسبی برای جستجو و یافتن اطلاعات مورد نظر را در اختیار کاربران می‌گذارد، اما شما در مورد بهبود جایگاه خود در جستجوها اختیاری ندارید و محدود به الگوریتم‌های اینستاگرام هستید. اما در پلتفرم‌های ارائه محصولات در کسب و کار اینترنتی مانند سایت، هم ابزارهای بسیار قدرتمندی برای جستجو وجود دارد و هم می‌توانید با استفاده از SEO جایگاه خود را در جستجوها بهینه‌سازی کنید. این قابلیت باعث می‌شود تا کسب و کار شما توسط مشتریان بالقوه‌ای که قبل از این از وجود شما خبر نداشتند، شناخته شود.

۶. امکان یکپارچه‌سازی کسب‌وکار

همان‌طور که قبلاً گفته شد، امکان هدایت مخاطب بعد از معرفی و انتخاب محصول به سمت خرید و درگاه پرداخت در اینستاگرام وجود ندارد و بسیاری از مشتریان به همین دلیل از دست می‌روند. اما در کسب و کار اینترنتی، یکپارچه علاوه بر امکان هدایت مخاطب به سمت سایت و اپلیکیشن‌های اختصاصی، امکانات دیگر بسیاری در اختیار کسب و کار قرار می‌گیرد.

در سامانه کسب و کار اینترنتی، بعد از ثبت سفارش مشتری در سایت یا اپلیکیشن، با توجه به یکپارچه بودن قسمت‌های مختلف کسب و کار همچون حسابداری و انبار، فاکتور سفارش به‌صورت اتوماتیک در حسابداری ثبت شده و همچنین از موجودی انبار کاسته می‌شود. در ادامه فرآیند جهت آماده‌سازی سفارش و ارسال، سفارش به‌صورت آنلاین در اختیار مسئول جمع‌آوری قرار گرفته و بعد از جمع‌آوری، سفارش جهت ارسال به‌صورت اتوماتیک به یکی از پیک‌های شخصی یا سامانه‌های حمل و نقل عمومی منتقل می‌شود.

وجود فرآیندهای یکپارچه کمک می‌کند تا به میزان قابل‌توجهی به کسب و کار خود سرعت بخشیده، در هزینه‌ها و نیروی انسانی صرفه‌جویی کرده و فروش و سود افزایش یابد.

۷. ایجاد اعتبار و حس اعتماد:

راه‌اندازی و بهره‌مندی از کسب و کار اینترنتی به‌نوعی سرمایه‌گذاری بر روی کسب و کارتان است. این نشان می‌دهد که شما در مورد کاری که انجام می‌دهید جدی هستید و مشتریان به این دلایل می‌توانند به شما اعتماد کنند. از طرف دیگر، ایجاد یک پیج اینستاگرام رایگان است و می‌توان آن را در هر زمانی راه‌اندازی یا متوقف کرد. این را می‌توان به‌عنوان عدم تعهد تلقی کرد.

اگر تمایل دارید کسب و کار اینستاگرامی خودتان رو به کسب و کار اینترنتی تبدیل کنید درخواست مشاوره خودتان را برای کارشناسان ما ارسال کنید تا در اسرع وقت شما راه راهنمایی کنند.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست