مجوز های لازم برای فروشگاه های اینترنتی

مجوز های لازم برای فروشگاه های اینترنتی

نماد اعتماد الکترونیکی (ای نماد) :

اصلی‌ترین مجوز یک سایت فروشگاهی ای نماد است. بیشتر مشتریان قبل از سفارش ، به دنبال علامت اینماد برای فروشگاه اینترنتی هستند. معمولا اگر آن را نبینند از خرید محصول صرف نظر میکنند. ای نماد یا نماد اعتماد الکترونیک را باید از مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای کسب و کار اینترنتی دریافت کرد . که زیر نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

انواع نماد الکترونیک

  • نماد موقت

این نماد برای کسانی است که قصد دارند فروشگاه اینترنتی خود را به سرعت راه اندازی کنند و در مدت زمان کوتاهی مجوز دریافت نمایند، که این نماد برای آنها صادر می شود. همچنین باید بدانید لازمه داشتن نماد های دیگر، نماد موقت می باشد. در واقع برای نماد موقت کمترین معیار بررسی می شود و نیاز به تمدید دارد.

  • نماد دائم تک ستاره

بعد از کسب نماد موقت باید معیارهای بیشتر و مهم تری بررسی میشود تا نماد دائم تک ستاره را بتوانید دریافت کنید.

  • نماد دائم دو ستاره

گواهی SSL، در کسب اعتماد مشتریان نقش بسیار مهمی دارد. در سایت فروشگاهی، بسیاری از مشتریان تمامی اطلاعات خود را برای خرید وارد می کنند. این اطلاعات معمولا شامل محل زندگی مشتریان، شماره تماس منزل، موبایل، سن، شماره کارت و … می باشد. داشتن این گواهی به مشتریان این اطمینان را میدهد که اطلاعاتش محفوظ خواهد ماند. هر فروشگاهی برای داشتن نماد دائم دو ستاره باید گواهی SSL را داشته باشد.

 

درگاه پرداخت آنلاین

با توجه به گسترش کلاهبرداری برای دزدیدن اطلاعات حساب کاربران در سایت های اینترنتی ، پیشرفت های زیادی در زمینه فناوری مالی در کشور انجام شده و درگاه پرداخت بانکی مناسب و امنی را برای بسیاری از فروشگاه های اینترنتی کوچک و بزرگ ایجاد کرده اند.

دو دسته درگاه پرداخت آنلاین برای فروشگاه اینترنتی وجود دارند که عبارتند از:

  • درگاه پرداخت مستقیم

برای استفاده از این نوع درگاه، باید حتما ای نماد را دریافت کرده باشید و سپس به بانک رفته و قراردادی را برای راه اندازی درگاه پرداخت مستقیم با بانک منعقد نمایید و در این زمینه لازم است تمامی اطلاعات حقیقی و حقوقی مورد نیاز را در اختیار بانک قرار دهید و این را هم بدانید که این درگاه برای فروشگاه هایی مناسب است که دارای تراکنش به مراتب بیشتری نسبت به فروشگاه های دیگر می باشند و زمان گرفتن این درگاه کمی طولانی است.

  • درگاه پرداخت واسط

طرف قرارداد شما شرکتی است که درواقع بین شما و بانک واسطه می باشد. در این درگاه، شرکت واسطه مبلغی را به عنوان کارمزد از شما دریافت میکند و پول مشتریان ابتدا به حساب شرکت واسطه واریز می شود و سپس به حساب شما منتقل می شود. در واقع اگر دارای کسب و کار کوچک و با تعداد تراکنش کم هستید این درگاه پرداخت مناسب شما خواهد بود .

 

مجوز در زمینه رسانه های دیجیتال

برای فعالیت در زمینه رسانه های دیجیتال باید حتما مجوز آن را دریافت کنید ، که در ادامه مراحل آن را توضیح  خواهیم داد :

  • اشخاص حقیقی باید در ابتدا به سایت irمراجعه و نسبت به ثبت نام اولیه اقدامات نمایند.
  • پس از ثبت نام اولیه در این سایت شما کلمه عبور دریافت خواهید کرد که با استفاده از آن می توانید برای درخواست مجوز در زمینه رسانه های دیجیتال اقدام کنید.
  • پس از ارسال درخواست ، تیم حراست آن را بررسی کرده و نتیجه را برای شما ارسال می کند.
  • درصورتی که از طرف تیم حراست مورد تایید قرار گرفتید، نوبت به آزمون آنلاین در زمینه قوانین و مقررات میرسد و باید مصاحبه آنلاین انجام دهید.
  • در انتها علاوه بر گرفتن نمره قبولی در آزمون آنلاین و استعلام از مراجع ذی صلاح باید کمیته تخصصی نیز نظر خود را ارائه داده و سپس برای اظهار نظر پایانی منطبق با آیین ساماندهی در کارگروه فرهنگی دیجیتال بررسی شده و پس از تایید به شما مجوز 5 ساله داده می شود .

گرفتن مجوز نظام صنفی رایانه ای

همه ی شرکت ها و کسب و کارهای اینترنتی بعد از ثبت شرکت و قبل از شروع به کار در زمینه های مختلف باید به نظام صنفی استان مورد نظر خود مراچعه کنند و مجوز لازم را در زمینه فعالیت های رایانه ای دریافت نمایند.

 

مجوز ساماندهی

مجوز ساماندهی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. در واقع به واسطه ی این مجوز محتوای وب سایت شما مورد تائید قرار میگیرد . برای کسب این مجوز می توانید به سایت https://samandehi.ir رجوع کنید. برای راه اندازی فروشگاه می توانید این مجوز را دریافت نکنید ولی مزیت که این نماد دارد این است که اگر سایت فیلتر شود، ستاد ساماندهی قبل از فیلترینگ شما را با ارسال اس ام اس آگاه می کند. و داشتن این مجوز برای فروشگاه هایی بیشتر مناسب است که دارای محتوای صوتی و تصویری هستند که احتمال فیلترینگ آن بیشتر از سایر محتواها می باشد.

انواع نمادهای مربوط به ساماندهی

نماد ساماندهی هم مانند نماد ای نماد دارای دو دسته موقت و دائم است :

  • نماد موقت

درصورتی که شما در حال تکمیل مدارک خود برای دریافت نماد دائم هستید می توانید از این نماد استفاه کنید و مدت زمانی که به فرد برای تکمیل مدارک اصلی میدهد در حدود 3 ماه می باشد.

  • نماد دائم

نماد دائم ساماندهی مانند ای نماد دارای ستاره نیست، و هرگاه مدارک لازم را تکمیل کردید به شما داده می شود و مدت اعتبار آن 6 ماه است که می توانید آن را تمدید کنید.

 

مجوزهای اختصاصی کسب و کارهای اینترنتی

هر کسب و کاری در هر صنفی که فعالیت دارند. خدماتی یا محصولی برای ارائه داشته باشند باید مجوز مرتبط با صنف و حوزه فعالیت خود داشته باشد.. مثلا برای فروش محصولات فرهنگی و هنری مجوز وزارت ارشاد را نیاز دارید. اگر محصول یا خدمات تان در حوزه سلامت و درمان است، به مجوز وزارت بهداشت نیاز دارید. خلاصه اینکه بسته به کسب وکارتان اگر نیاز باشد باید مجوز اختصاصی آن را بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست